titeren bij de hond

Natuurlijk vaccineren wij ieder dier op maat. We houden bijvoorbeeld rekening met de leeftijd van uw huisdier, de leefomgeving, het reizen naar het buitenland en contact met andere dieren. 

wanneer titeren

Als u uw hond zo min mogelijk wilt vaccineren dan is het mogelijk om voorafgaande de vaccinatie van Parvo, Hondenziekte en Hepatitis, die we eens in de 3 jaar geven, eerst de antistoffen via een gerenommeerd laboratorium te laten bepalen. Hiermee is te zien of uw hond nog voldoende beschermd is. 

Voor de ziekte van Weil is titeren niet mogelijk. Daarom adviseren de Nederlandse en Europese experts de vaccinatie voor de ziekte van Weil jaarlijks te herhalen.

 Niet vaccineren is geen goed alternatief. We zien nog regelmatig uitbraken van besmettelijke ziekten zoals bijvoorbeeld Parvo met veel ellende, en vaak zelfs de dood, als gevolg. Het aantal puppies dat vanuit het buitenland naar Nederland komt neemt alleen maar toe en daarmee ook de kans op besmettelijke ziekten. Geef uw huisdier de zorg en bescherming die het nodig heeft, dat voorkomt veel leed.